Om oss

Hälsobro slog upp portarna den 3 april 2009. ​Hälsobro Mer än ett GYM erbjuder träning, samvaro och inspiration till dig som vill träna i en lugnare miljö.​​

Lite historik
Idén att starta ett gym växte fram efter att Reumatikerföreningen sammanställt svaren från en enkät som medlemmar besvarat. Det var tydligt att många vill kunna träna på egna villkor på tider man själv väljer.

En ideell förening, Hälsobro, bildades av Reumatikerföreningen Örebro, Neuroförbundet Örebro och Psoriasisförbundet Örebro lokalavdelning  tillsammans med Kommunal Örebro län. Tillsammans skrev de fyra organisationerna en projektbeskrivning och sökte pengar från  Arvsfonden. 

Ägarorganisationernas medlemmar är en utsatt grupp i samhället där möjligheten till rehabilitering har minskat med åren. Samtidigt vet vi numera att träning och rörelse är viktigt för alla, även om man har ett funktionshinder eller av andra orsaker behöver komma i träning.

Idag driver Föreningen Hälsobro - Hälsobro Mer än ett GYM  Här hittar du bland annat gymmet som är kärnan i verksamheten men också temadagar, kurser, grupper och  vandringar i kuperad terräng och i närliggande stadsmiljö.

I vår organisation vill vi utveckla verksamheten efter våra deltagares behov.
Vi vill också nå nya grupper, de som av olika anledningar inte trivs på traditionella gym. Människor i olika åldrar, olika nationaliteter och med olika förutsättningar, alla är lika välkomna. Hälsobro har inga remisskrav.

Hälsobro är en mötesplats för egenträning, gruppverksamhet, inspiration genom temadagar som ger näring för kropp och själ. Vi vill ge möjlighet till fysisk aktivitet anpassad för individen, oavsett fysisk förmåga och tidigare träningserfarenhet. Du behöver inte ha ett funktionshinder eller vara medlem i någon förening för att träna på Hälsobro, du löser deltagaravgift i Hälsobro Gym.

På Hälsobro är utrustningen är vald med omsorg och anpassad för att underlätta egenträning för alla – även om man har nedsatt förmåga av något slag. Vi erbjuder också gruppverksamhet såsom Balans/Styrka, Core/Boll, Rörelsepass lätt/medel, Feldenkrais och Cirkelgym m.m.

​​​​Nu kan förening och organisation bli medlem i Hälsobro Gym. 

Hälsobro är ett helt vanligt – men ändå ovanligt – gym, där alla är välkomna.  Det finns många som vill träna och umgås i en lugnare miljö. Det kan vi erbjuda. Hälsobro är Mer än ett GYM!

Välkommen du också!

"Träning och rörelse är viktigt för alla"