Om oss

Hälsobro slog upp portarna den 3 april 2009. ​
Hälsobro Mer än ett GYM erbjuder Träning, Samvaro, Inspiration till dig som vill träna i en lugn miljö.​​

Lite historik
Reumatikerföreningen som initiativtagare till idén om om  att erbjuda träning samvaro och inspiration till personer som önskar träna i en lugn miljö utan hög musik,  på  egna villkor och tider man själv väljer.

Föreningen Hälsobro en  ideell förening bildades av Reumatikerföreningen Örebro, Neuroförbundet Örebro och Psoriasisförbundet Örebro lokalavdelning  tillsammans med Kommunal Örebro län. Tillsammans skrev de fyra organisationerna en projektbeskrivning och sökte pengar från  Arvsfonden. 

Ägarorganisationernas medlemmar är en utsatt grupp i samhället där möjligheten till rehabilitering har minskat med åren. Samtidigt vet vi numera att träning och rörelse är viktigt för alla oavsett ålder, funktionsvariation eller av andra orsaker behöver komma i träning.

Idag driver Föreningen Hälsobro - Hälsobro Mer än ett GYM  Här hittar du bland annat gymmet som är kärnan i verksamheten men också grupper, kurser, temadagar och social samvaro.

I vår organisation vill vi utveckla verksamheten efter våra deltagares behov.
Vi vill också nå nya grupper och personer som av olika anledningar inte trivs på traditionella gym. Människor i olika åldrar, olika nationaliteter och med olika förutsättningar, alla är lika välkomna. Hälsobro har inga remisskrav. 

Hälsobro är en mötesplats för egenträning, gruppverksamhet, inspiration genom temadagar som ger näring för kropp och själ. Vi vill ge möjlighet till fysisk aktivitet anpassad för individen, oavsett fysisk förmåga och tidigare träningserfarenhet. Du behöver inte ha en funktionsvariation eller vara medlem i någon förening för att träna på Hälsobro, du löser deltagaravgift i Hälsobro Gym.

II gymmet är utrustningen vald med omsorg och anpassad för att underlätta egenträning för alla oavsett ålder eller vid nedsatt förmåga av något slag. Vi erbjuder också gruppverksamhet såsom Feldenkraismetoden, Balans/Styrka, Gympa Hjärnstark, Core/Boll, Rörelse/Balans,  Cirkelgym och träningsgrupper med fokus på  kvinnohälsa m.m.

​​​​Nu kan förening och organisation bli medlem i Hälsobro Gym. 

Hälsobro är ett helt vanligt – men ändå ovanligt – gym, där alla är välkomna.  Det finns många som vill träna och umgås i en lugnare miljö. Det kan vi erbjuda. Hälsobro är Mer än ett GYM!

Välkommen du också!

"Träning och rörelse är viktigt för alla"